Global kompaktbil på vei

Dette er bilen som skal være like relevant i fattige som i rike land.

Mitsubishi introduserer nok en global plattform etter Outlander/Lancer/ASX-plattformen. Denne er en god del mer kompakt og heter Global Small. Foto: Mitsubishi
Mitsubishi introduserer nok en global plattform etter Outlander/Lancer/ASX-plattformen. Denne er en god del mer kompakt og heter Global Small. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens Mitsubishi Colt er en liten bil, men tilbyr mye plass og god fleksibilitet. Den begynner også å dra alvorlig på årene (Les om vår prøvekjøring av den her!) og det var derfor interessant å se at Mitsubishi viste en helt ny småbil på bilutstillingen i Genève.

Utmerket?

Riktignok presenterte Mitsubishi denne bilen som et konsept, men den ser temmelig produksjonsklar ut og det ble da heller ikke lagt skjul på at bilen skal i produksjon. Inntil videre heter den imidlertid bare "Concept Global Small". Om den skal erstatte Colt på egen hånd eller om den blir det mindre av to kompakt-alternativer gjenstår å se. I forhold til Colt utmerker denne seg ved... ikke å utmerke seg på noen som helst måte. Den er kort sagt svært konservativ i linjeføringen og det er det en god grunn til.

Global

Denne bilen skal nemlig introdusere Mitsubishis nye globale plattform. Det betyr at bilen skal kunne selge mer eller mindre uten endringer i alle markeder over hele verden. Den skal være en utmerket kombinasjon av liten størrelse og god plass - med minimalt drivstofforbruk - i den tredje verden, og dermed kunne tjene som god bybil i vestlige land takket være de samme egenskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer