GM godtar Saab-salg

General Motors bekrefter at de har undertegnet en intensjonsavtale om salg av Saab til Koenigsegg.

GM godtar Saab-salg
Publisert
Sist oppdatert

Ryktene kom ut forrige uke, men nå er det altså offisielt. GM ønsker å selge Saab til den lille sportsbilprodusenten Koenigsegg, med nordmannen Bård Eker som hovedaksjonær. Intensjonsavtalen besegler dette og man regner med at kjøpsprosessen vil være fullført i løpet av september.

Ikke garantert salg

Selv om en intensjonsavtale er undertegnet, gjenstår det ganske mange prosesser før overdragelsen av Saab er i havn. Prisen er eksempelvis ikke med i avtalen, og salget må også gjennom en juridisk godkjenning. Når både Saab, GM og Koenigsegg ønsker et salg, er det likevel svært sannsynlig at Koenigsegg står igjen som eieren om noen få måneder.

Med i avtalen er en lånegaranti på rundt 600 millioner dollar fra den europeiske investeringsbanken, garantert av den svenske stat.

Planer for Saab

Det er ennå uvisst hva slags planer Koenigsegg har med Saab. Vil man satse på å øke salgsvolumet med biler beregnet på store kundemasser i kamp med merker som Volkswagen, Opel og Ford, eller vil man gjøre Saab til et smalere nisjemerke som skal konkurrere mot merker som Jaguar, Mercedes og Lexus? Mange har dessuten spekulert i muligheten for å bruke Saab til å realisere elbilkonseptet Quant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.