GMC konsept: Terradyne

Detroit (Din Side Bil): Om denne bilen kommer i produksjon, vil vi neppe se den i Norge likevel. Og det blir nok intet savn.

Publisert

Og da skal ingen få lov til å tolke undertegnede skribent dithen at han misliker enhver pick-up. Tvert om. Chevrolet viste rett etterpå et konsept på en pick-up som jeg ble myk i knærne av.

Og vanligvis skal vi ikke skrive nedsettende om et bils utseende (smaken er som baken osv.), men jo: GMC Terradyne er skrekkelig stygg. Forferdelig!

Så er det kanskje det som er meningen likevel. Vi skal dog stoppe opp noen sekunder å titte litt under skallet. Poenget med det GMC har gjort, er nemlig å heve en eksisterende plattform noen centimeter (høyere bakkeklaring). Dermed kan de -- i likhet med Chryslers pick-upkonsept -- flytte kabinen fremover, og få bedre plass til passasjerene.

Sikkert smart for dem som vurderer å kjøpe en pick-up i 6-metersklassen med en 6,6-liters V8 turbodiesel. For øvrig viste GMC dette konseptet med firehjulsstyring, og det er i alle fall smart -- biler med så lang akselavstand og firehjulsdrift har en svingradius som gjør lukeparkering og U-svinger til en nær umulig oppgave.

Kortfakta om Terradyne

Motor: 6,6-liters turbodiesel med ladeluftkjøler og common rail, V-8Effekt: 300 hkDreiemoment: + 500 NmTransmisjon: 5-trinns automatkasse, reduksjonsgir, firehjulsdriftLengde: ca. 580 cm

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer