God pris på Mercedes SUV

Mercedes som har flest bilmodeller fra før, øker på med nok en ny modell.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes utvider sitt SUV-program med enda en modell. Den heter GLK og skal konkurrere i den voksende klassen for små premium-SUVer.

GLK lanseres i Norge i oktober, men det blir bare de store motorene som er tilgjengelig i første omgang. Vi snakker da om GLK 280, GLK 350 og GLK 320 CDI. Disse modellene koster henholdsvis 781.000, 891.000 og 745.000 kroner. Det sier seg vel selv at ikke blir noe volum av dette.

Storselger

Den som er interessant her er GLK 220 CDI som er tilgjengelig fra mars/april 2009. Den blir levert standard med 7-trinns automatgir og firehjulsdriftsystemet 4Matic til 559.000 kroner.

Firehjulsdriftsystemet er det samme som sitter i den nye C-klassen og fordelingen av krefter er 45:55 foran og bak. Den har også en låsekløtsj som til en viss grad låser forbindelsen mellom for- og bakaksel.

GLK 220 CDI vil konkurrere med biler som Audi Q5, BMW X3, Landrover Freelander og Volvo XC60.

Co2

BMW og Mercedes følger hverandre tett på mange områder og Mercedes begynner nå levere biler med Co2-reduserende teknologi. GLK 220 CDI yter 170 hestekrefter og er utstyrt med det Mercedes kaller Blue Efficiency. Dette er en rekke tiltak som til sammen reduserer Co2-utslippet. GLK 220 bruer 0,69 liter per mil, noe som resulterer i et Co2-utslipp på 183 gram per kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer