Gode råd til langturen

God planlegging er et godt steg på veien mot en vellykket ferie. Og du bør begynne i god tid før avreisen. Bilen skal også sjekkes og pakkes, og reiseruten bør tegnes opp og få fullt samtykke fra alle involverte før reisen begynner.

Gode råd til langturen
Publisert

Planleggingen av ferieturen begynner gjerne med å skissere opp reiseruten. Skaff deg et godt kart som ikke er alt for gammelt, og som har en detaljert oversikt over veiene i de områdene du skal kjøre. Er kartet ditt gammelt, lønner det seg å kjøpe et ferskt et når du nærmer deg ukjente områder, slik at du kan følge med på hvor du befinner deg og finne alternative ruter hvis dette skulle være nødvendig.

Alle i bilen, ung som gammel, bør få være med og bestemme hvor man skal reise og hva man vil se, da blir turen mye mer morsom for alle parter. Legg inn besøk til for eksempel dyrehager eller museer som avbrekk; da får alle slappe av og reisen virker ikke så lang. Pass også på at du ikke setter opp en altfor urealistisk tidsplan; for lange etapper fører bare til stress og uvennskap. På ukjente steder med mange severdigheter, kan det faktisk virke anstrengende med dagsetapper på mer enn 300 kilometer!

Bilen må sjekkes grundig

Bilen bør gis en grundig helsesjekk før avreise. Men gjør ikke dette siste dagen, i tilfelle du må fikse noe som kan ta lang tid. Husk at en vellykket ferie eller langtur i bil er avhengig av at bilen fungerer tilfredsstillende under hele reisen. Lite kan vel være så irriterende som motorhavari og påfølgende forsinkelser og unødvendige utgifter. Her kan du lese hva du bør sjekke før avreise, og hva det kan lønne seg å huske på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.