Gode småkjøp til rundt 200.000,-

Ser du etter en god småbil er disse midt i blinken. Men hvilken er vår favoritt?

SPENNENDE SMÅBILER:  Foto: Espen Stensrud
SPENNENDE SMÅBILER: Foto: Espen Stensrud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skal ikke lenger enn til Danmark før listen over de ti mest solgte bilene stort sett bare inneholder små biler, og gjerne enda mindre enn vi har testet her. Det er en trend du bør merke deg, for dagens småbiler har etterhvert fått storbilfølelse.

I det øvrige Europa selges det langt mer biler i denne klassen enn i Norge, og mye tyder på at småbiler også vil gjøre et større inntog her til lands fremover, i likhet med SUV’ene.

Noe av grunnen til at aksepten for småbiler er økende er at bilene med tiden har fått hjulene plassert enda lenger ut i hjørnene.

Dette gir lenger akselavstand, bredere sporvidde mellom hjulene, og det gjør at designerne får bedre plass til kupéen, noe som igjen gjør bilene mer anvendelige.

I tillegg har bilene generelt sett fått mer utstyr. Det er ikke lenger store sprik mellom utstyrslisten på store og dyre biler, og de små og rimeligere doningene. Dette gjør at produsentenes fantasi i å utvikle nytt og mer salgbart utstyr ingen ende vil ta. Men hvordan står det til med resten? Det får du vite her.

VW Polo 1,2 TSI

Godt inntrykk

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer