Godt nytt: Honda Urban SUV Concept

Har Honda knekt koden igjen?

Med litt mer ordinære frontlykter har du det faktiske utseendet på produksjonsmodellen av Hondas nye SUV - mer eller mindre.  Foto: Honda
Med litt mer ordinære frontlykter har du det faktiske utseendet på produksjonsmodellen av Hondas nye SUV - mer eller mindre. Foto: Honda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Honda CR-V var sammen med Toyota RAV-4 med på å starte et nytt segment biler. De små firehjulstrekkerne ble raskt populære her på berget, og siden har det dukket opp mange avarter.

Blir ikke alene

I den senere tid har det vist seg at det også er et stort marked for enda mindre firehjulstrekkere, men som fortsatt er høyreiste og har et SUV-preg. Mange av disse baserer seg på såkalte b-segment-biler, og av spennende biler som kommer i dette segmentet kan vi nevne Peugeot 2008, VW Taigun, Ford EcoSport, pluss de eksisterende Opel Mokka og Toyota Urban Cruiser.

På bilutstillingen i Detroit denne uken er det Honda som drar en nykommer opp av hatten.

Produseres i år

Honda Urban SUV Concept kunne godt vært et løst skudd i tomme luften, men denne gangen er den ikke det. Bilen skal på markedet, og lanseres først i Japan mot slutten av året, deretter USA neste år. Så står Europa for tur. Navnet er foreløpig ikke offisielt, og det er heller ikke sikkert den får det samme navnet i de forskjellige markedene.

Se flere bilder av nykommeren:


Familitrekk

Utseendet har klare trekk fra andre modeller i Honda-rekken, med en front fra amerikanske Accord, til detaljer med familietrekk fra nye CR-V. Selv om bilen baseres på den kommende Honda Jazz, så er denne 20 cm lenger enn dagens Jazz, og har en total lengde på 4,3 meter. Det er cirka 23 cm kortere enn CR-V. For å få et coupé-lignende utseende har Honda blant annet skjult dørhåndtakene som på Civic.

Storebror prøvekjørt: Nye Honda CR-V

Det ryktes at bilene blant annet vil få Hondas nye dieselmotorer fra den nye Earth-Dream serien på 1,6 liter under panseret, samt et utvalg bensinmotorer fra samme serie. Ettersom Jazz finnes som hybrid, så skal vi heller ikke se bort fra at også den nye SUV-en får det samme. Det vil i så fall gjøre bilen som skapt for norske avgifter.

Priser er i skrivende stund naturligvis ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer