Golf 1.4 Turbo: Gunstig og sprek stasjonsvogn

Og selv om motoren er liten i kubikk finnes det en som er enda mindre.

Golf 1.4 Turbo: Gunstig og sprek stasjonsvogn
Publisert
Sist oppdatert

Vi snakker her om turbomotorene til Volkswagen som starter helt nede på 1,2-liters slagvolum. 1,2-literen har 105 hestekrefter og starter på drøyt 260.000 kroner i versjon Comfortline.

Vi har beveget oss ett hakk opp til en 1,4-liter med 122 hestekrefter, som starter på cirka 285.000 kroner. Denne bilen klarer også 0 til 100 på under 10 sekunder og modellen vi har kjørt med dobbelkløtsj automatgirkasse har til og med lavere CO2-utslipp en modellen med manuell girkasse. CO2-utslippet synker faktisk med 7 gram ved overgang til automat - da går det riktig veien.

Volkswagen har en bil til midt i denne gata, og det er Passat stasjonsvogn, også med samme 1,4-liters turbomotor. Den koster omlag 40.000 kroner mer enn denne Golfen. Klarer du deg med litt mindre plass og vil ha en litt mer kompakt bil, er det med andre ord penger å spare. Golf stasjonsvogn er 24 centimeter kortere enn Passat.

Hvorfor ikke diesel?

Vi regner med at det er tid for å ta dette nå. Golf med 1,6 diesel og samme girkasse som testbilen bruker 0,48 kontra 0,6 på testbilen og koster snaut 10.000 mindre i innkjøp. Det er greit, men du betaler i form av dårligere ytelser. Lavere toppfart og dårligere 0 til 100-ytelser blir resultatet. Da kan man velge selv om man vil tyne forbruket ned eller om man vil beholde nogenlunde ytelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.