Golf går toppløs

Nok en kabriolet skal snart ut på en vei nær deg. Denne gangen strippes Golf fullstendig.

Golf går toppløs
Publisert
Sist oppdatert

VW bedyrer at Golf er verdens mest suksessfulle bil, og nå kapper de igjen taket av den. Vil det gjøre Golf Cabriolet til verdens mest suksessfulle kabriolet?

Ny prisbombe!

Den første kabrioletversjonen av Golf så dagens lys i 1979, og var naturlig nok basert på Golf I. Denne holdt de liv i helt frem til 1993, da modellen ble skiftet ut med andre generasjon av kabrioleten. Denne fikk leve helt frem til 2002, da produksjonen ble lagt ned. Den nye generasjonen Golf Cabriolet er med andre ord den tredje i rekken av takløse Golf på markedet, og den er rett rundt hjørnet, klar for sommeren.

Vi testet Beetle Cab

Helt takløs

Denne gangen er Golf Cabriolet basert på samme modell som den ordinære Golf. Tidligere har ikke dette vært noen selvfølge, ettersom modellrekken har hengt litt etter på de takløse bilene. Dette er også den første Golf Cabriolet som kommer uten den synlige veltebøylen. Erstatningen for denne er nå puttet inn som to stolper som spretter opp bak baksetet på brøkdelen av et sekund ved behov. Med denne løsningen slipper du den lille følelsen av at du ikke ratter rundt i en fullblods kabriolet. VW har også laget et eget sett med kollisjonsputer for kabrioleten, deriblant en kollisjonspute for knærne på førersiden, og en spesiell hodebeskyttelse i form av kollisjonsputer på begge sider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer