Golf GTI og Golf 4-motion

Volkswagen utvider Golf-programmet med GTI og firehjulsdrift.

Publisert
Sist oppdatert

Golf GTI kom for første gang i 1976 og ble straks svært populær med sine dengang sprelske 110 hestekrefter. Siden det har det rullet 1,5 millioner GTI-Golfer ut på veiene til glede for ungdom og til fortvilelse for forsikringsselskaper og foreldre.

Ny GTI

Femte generasjon Golf GTI blir lansert senere i høst og vil blir utstyrt med en 2-liters FSI-motor med turbo som yter 200 hestekrefter. Golf GTI kommer i utgangspunktet med en sekstrinns girkasse som gjør at den klarer 0 til 100 kilometer i timen på 7,2 sekunder. Skulle du være interessert i slippe unna kløtsjpedalen kan GTIen utstyres med DSG-girkassen og da synker 0 til 100-tallet til 6,9.

Golf GTI skiller seg mye fra resten av Golf-modellene. Den har en aggressiv sort grill med rød omramming, hekkspoiler, 17-tommers felger og synlige, røde bremsekalipere.

Golf GTI kommer til Norge i desember og priser er ikke fast satt foreløpig, men importøren tror den vil koste rett under 400.000 kroner.

Firehjulsdrift

Golf blir også tilgjengelig med firehjulsdrift. Det er i første omgang 1,9 TDI med 105 hestkrefter og 2.0 TDI med 140 hestekrefter som blir utstyrt med firehjulstrekk. Senere vil også 2.0 FSI med 150 hestekrefter bli tilgjengelig med 4-motion som firehjulsdrift heter hos Volkswagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer