Golf GTI og Golf 4-motion

Volkswagen utvider Golf-programmet med GTI og firehjulsdrift.

Publisert
Sist oppdatert

Golf GTI kom for første gang i 1976 og ble straks svært populær med sine dengang sprelske 110 hestekrefter. Siden det har det rullet 1,5 millioner GTI-Golfer ut på veiene til glede for ungdom og til fortvilelse for forsikringsselskaper og foreldre.

Ny GTI

Femte generasjon Golf GTI blir lansert senere i høst og vil blir utstyrt med en 2-liters FSI-motor med turbo som yter 200 hestekrefter. Golf GTI kommer i utgangspunktet med en sekstrinns girkasse som gjør at den klarer 0 til 100 kilometer i timen på 7,2 sekunder. Skulle du være interessert i slippe unna kløtsjpedalen kan GTIen utstyres med DSG-girkassen og da synker 0 til 100-tallet til 6,9.

Golf GTI skiller seg mye fra resten av Golf-modellene. Den har en aggressiv sort grill med rød omramming, hekkspoiler, 17-tommers felger og synlige, røde bremsekalipere.

Golf GTI kommer til Norge i desember og priser er ikke fast satt foreløpig, men importøren tror den vil koste rett under 400.000 kroner.

Firehjulsdrift

Golf blir også tilgjengelig med firehjulsdrift. Det er i første omgang 1,9 TDI med 105 hestkrefter og 2.0 TDI med 140 hestekrefter som blir utstyrt med firehjulstrekk. Senere vil også 2.0 FSI med 150 hestekrefter bli tilgjengelig med 4-motion som firehjulsdrift heter hos Volkswagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.