Golf med permanent 4x4

En av Norges mest populære biler er igjen tilgjengelig med firehjulsdrift. 4Motion, som koster mellom 23.000 og 29.000 kroner, sørger for at Golf blir en enda bedre bil.

Publisert
Sist oppdatert

VÅLERBANEN (DinSide Motor): Vi kåret Volkswagen Golf til vinner da vi testet kompaktklassebiler i vår. De gode kjøreegenskapene var en av årsakene til at Golf slo både Peugeot 307 og Toyota Corolla.

Med firehjulsdrift, som på Volkswagen-språket kalles 4Motion, blir kjøreegenskapene enda bedre. Ikke bare forbedres fremkommeligheten dramatisk, i tillegg oppleves Golf 4Motion som en enda bedre bil ved aktiv landeveiskjøring.

Haldex

Det finnes i dag en flora av ulike firehjulsdrift-systemer. Volkswagen var i 1999 den første bilprodusenten som bestemte seg for å satse på det svenske systemet Haldex. Haldex fant veien inn i Golf samt en rekke andre modeller i Volkswagen-konsernet, deriblant Audi A3, Audi TT, Seat Leon og Skoda Octavia.

Andre generasjon

Nå er også nyeste generasjon Golf tilgjengelig med firehjulsdrift, og også denne gangen er det Haldex-systemet som sørger for at bakhjulene blir med på leken. Systemet er imidlertid videreutviklet og forfinet siden sist og betegnes nå som andre generasjon Haldex. Systemet skal ifølge Volkswagen ha blitt mindre plasskrevende, mer fintfølende og mer stillegående. I tillegg skal vedlikeholdskostnadene være redusert. Takket være syntetisk olje trenger man kun gjennomføre oljeskift hvert fjerde år, alternativt etter 60.000 kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer