Golf med rimeligere dieselmotor

Golf kommer med en helt ny dieselmotor og blir med det en god del rimeligere enn den hittil billigste diesel-Golfen.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2.0 TDI med 110 hester er den svakeste og billigste dieselmotoren du til nå har kunnet kjøpe i nye Volkswagen Golf. Men de som har fulgt litt med på motorutviklingen de seneste årene, eller prøvekjørt en slik motor selv, skjønner at denne bokstavelig talt er mer enn sterk nok for mange.

90 hestekrefter

Derfor tilbyr Volkswagen nå også en svakere motor, som i tillegg er helt ny. Den er 1,6 liter stor og har 90 hestekrefter. Noen fullstendige tekniske data på denne motoren er ikke oppgitt foreløpig, men basert på erfaringer fra andre tilsvarende sterke motorer, tipper vi at denne vil oppleves fullt ut tilstrekkelig.

CO2-utslippet ligger på 118 gram, en smule skuffende med tanke på at 2.0 TDI med 110 hester kun slipper ut ett gram mer.

Kommer i flere modeller

Introduksjonen av denne motoren er interessant også i en videre forstand. Denne 1,6-literen blir nemlig en viktig motor i flere modeller fra Volkswagen-konsernet fremover. Den vil også komme med 105 hestekrefter. Sistnevnte er den versjonen som vil sitte i Golf Bluemotion som kommer litt senere i vår. Også biler som nye Polo og Skoda Octavia vil få denne motoren i løpet av noen måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer