Golf med W12 og 650 hester

Volkswagen går amok og viser tidenes villeste orginal-Golf. 650 hestekrefter og 750 newtonmeter gir rakettfart.

Publisert
Sist oppdatert

Kompaktklassebil med tolv sylindre er langt fra hverdagskost. Vi tror ikke at Volkswagen Golf GTI W12 650 kommer til å endre på det faktumet, men litt oppmerksomhet fortjener den likevel. Rent teknisk er den nemlig oppsiktsvekkende. Motoren er plassert bak forsetene og gjør bilen til en ren toseter. Kraftverket stammer fra Volkswagen Phaeton og er som i Bentley Continental utstyrt med to turboladere. Volumet er 6,0 liter. Resultatet er vanvittige 750 newtonmeter ved 4.500 omdreininger i minuttet. Toppeffekten på 650 hestekrefter finner vi 1.500 omdreininger lenger opp.

Bakhjulsdrift

Omplasseringen av motoren muliggjør bakhjulsdrift og det har Volkswagen valgt å satse på. Det er trolig mangel på feste som gjør at 0-100-tiden tross alt ikke er bedre enn den svakere og trolig tyngre Porsche 911 Turbo. 3,7 sekunder er imidlertid ikke noe å sutre over og helt i klasse med verdens råeste sportsbiler.

Senket syv centimeter

Videre fra maks tillatt hastighet i Norge hamrer Golfen helt opp i 325 km/t. Da er det greit å vite at aerodynamikken er sørget for. Et bodykit med diffusor er med på det, i tillegg til å gi et tøffere utseende. I tillegg har GTI W12 blitt hele syv centimeter lavere og seksten centimeter bredere. Store luftinntak i bakkant av dørene sørger for nok luft til gigantmotoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer