Golf-prisene klare

Både Peugeot, Toyota og andre kompaktbilprodusenter vil få knallhard konkurranse når femte generasjon Golf er på plass i Norge om noen få uker.

Publisert
Sist oppdatert
Golf-prisene klare

Golf-prisene klare

 1. Prisene


Nye Golf er selvsagt en langt mer moderne bil enn den utgående modellen. I tillegg er bilen større enn forgjengeren. Likevel vil ikke nykommeren koste så mye mer enn fjerde generasjon, noe som betyr at de andre kompaktklassebilene, også storselgerne Peugeot 307 og Toyota Corolla, vil få knallhard konkurranse.

Åtte motoralternativer

Nye Golf leveres med hele åtte motoralternativer, hvorav tre er dieselmotorer. Utstyrsnivåene er nå samordnet med de andre Volkswagen-modellene, noe som betyr at nye Golf leveres som Trendline, Comfortline og Sportline.

12.000 for Comfortline

Grunnutgaven Trendline er blant annet utstyrt med integrert radio/CD-spiller, elektriske vindusheiser, fjernbetjent sentrallås og seks kollisjonsputer.

Velger du Comfortline, som koster 12.000 kroner mer, får du i tillegg regnsensor, fartsholder, 15-tommers aluminiumsfelger, høydejusterbart passasjersete og komfortseter med korsryggstøtte.

Sportline, som koster 1.000 kroner mindre enn Comfortline, ledsages av sportsunderstell, 16-tommers aluminiumsfelger, sportsseter, høydejusterbart passasjersete og kjørecomputer.

Fra 195.000 kroner

Golf-prisene klare


Billigste versjon blir 1.4 (75 hk) Trendline, som vil koste 195.000 kroner med fem dører. Det er faktisk 2.000 kroner mindre enn dagens inngangspris.

Vi regner imidlertid med de fleste vil velge 1,6-literen som yter 102 hestekrefter. I Comfortline-utførelse vil denne koste 228.700 kroner, noe som er en akseptabel pris, selv om den ligger litt over konkurrentene. Til sammenligning må du gi 212.100 kroner for Peugeot 307 1.6 XS og 220.000 kroner for Toyota Corolla 1.6 Sol.

 • Den fullstendige prislisten finner du her.
 • Du finner mer informasjon om femte generasjon Golf her.
 • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer