Golf setter Norges-rekord

Snart er det solgt utrolige 150.000 Golfer her i landet. Det betyr at 30-åringen er Norges mest solgte bil gjennom tidene.

Publisert
Sist oppdatert

Første generasjon Volkswagen Golf ble introdusert i 1974 og overtok etter sin utrolig populære forgjenger - Bobla. Da den europeiske Boble-produksjonen stanset samme år, var det solgt 146.309 folkevogner her i landet, noe som betød at Bobla var tidenes mest solgte bil her i landet.

30 år og fire Golf-generasjoner senere, er imidlertid Boble-rekorden slått. I løpet av nærmest fremtid vil Golf nummer 150.000 bli overlevert en norsk kunde.

22 millioner Golfer

Bobla gjorde det ikke bare godt her i landet. I løpet av bilens levetid ble det produsert mer enn 21 millioner eksemplarer, noe som holdt til å slå den historiske rekorden satt av Fords T-modell. Men også denne rekorden har Golf klart å slå. I fjor var det solgt mer enn 22 millioner Golfer på verdensbasis.

Golf eller Corolla?

Er Golf dermed verdens mest solgte bil gjennom tidene? Vel, derom strides de lærde. For eksempel er det på verdensbasis solgt mer enn 29 millioner eksemplarer av Toyota Corolla. I motsetning til Golf har imidlertid Corolla eksistert i flere varianter tilpasset de ulike markedene i Asia, Europa og Nord-Amerika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer