Golf stasjonsvogn: Mer plass

Et drøyt år etter introduksjonen av fjerde generasjon Golf er det nå klart for stasjonsvognutgaven. Mer plass er stikkordet når bilen kommer i midten av august.

Golf stasjonsvogn: Mer plass
Publisert

Volkswagen Golf har alltid vært en populær bil, og mindre populær blir den nok ikke når den nå kommer som stasjonsvogn. Sammenliknet med kombi-utgaven av Golf blir stasjonsvognen både lengre og bredere, noe man først og fremst merker på bagasjeplassen som har økt fra 330 liter til 460 liter. Med baksetene slått ned kan Golf Stasjonsvogn transportere 1460 liter bagasje.

Delt baksete er standard på alle modeller, bortsett fra Firstline med 75 hester.

Fire utstyrsnivåer og fire bensinmotorer

På lik linje med Golf kombi blir også stasjonsvognen tilgjengelig i fire forskjellige utstyrsnivåer; Firstline, Trendline, Comfortline og Highline. Under panseret vil man finne fire ulike bensinmotorer, minst blir 1,4 literen med 75 hester mens den femsylindrede 2,3 literen med 150 hestekrefter blir største alternativ for de som sverger til bensindrift. Golf stasjonsvogn vil også bli levert med en 1,6 liter på 100 hester, samt en 2 liter med 115 hestekrefter.

Blant dieselmotorene finner vi bare TDi motorer med 1,9-liters slagvolum, hvor ytelsene spenner fra 90 via 110 og opp til 115 hestekrefter i motoren med pumpedyse. Både 90 hesteren og 115 hesteren kan leveres med 4motion.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.