Golf V: Ny konge på haugen?

Våre forventninger var skyhøye før møtet med femte generasjon Golf. Forventningene ble bare nesten oppfylt.

Publisert
Sist oppdatert
Golf V: Ny konge på haugen?


WOLFSBURG (DinSide Motor): Det er bare å innrømme - det er noe spesielt med Golf. Golf har vært med oss i snart 30 år og utrolige 22 millioner eksemplarer har rullet ut av Volkswagen-fabrikkene siden bilen ble til i 1974. Hele 140.000 av disse har rullet rundt med norske skilter, noe som betyr at svært mange nordmenn på et eller annet tidspunkt har stiftet bekjentskap med en Golf.

Golf-klassen

Golf er faktisk den eneste bilen som har blitt så dominerende i sitt segment at den faktisk ga et navn til en hel klasse. Selv forsøker vi å bruke det mer nøytrale uttrykket "kompakt-klassen", men det er ingen tvil om at de fleste drar enda bedre kjensel på uttrykket "Golf-klassen". Ja, Golf er en så innarbeidet merkevare at et flertall av befolkningen tenker på bilen fremfor sporten når ordet golf ytres.

Viktig bil

Golf V: Ny konge på haugen?


Men - de siste årene har ikke Golfen vært like dominerende som den en gang var, heller ikke her i landet. Nye og tøffe konkurrenter har stjålet markedsandeler fra Golf, som i årevis var Norges mest solgte bil. Femte generasjon Golf er derfor en særdeles viktig bil, både for Volkswagen-konsernet og for de ulike lands Volkswagen-importører.

I slutten av august kunne vi vise de første offisielle bildene av den nye bilen, bilder som med tanke på antall klikk må ha vært av stor interesse for våre lesere. Nå har vi endelig fått muligheten til å prøvekjøre Volkswagen-konsernets nye stolthet og arbeidshest, som blant annet kjennetegnes ved økt lengde, høyde og bredde. Les mer om design og interiør her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer