Google-gründer bygger flyvende biler i hemmelighet

Naboer har sett merkelige fly ta av og lande, uten å vite hva eller hvem som står bak.

FREMTIDEN Det er tegnet og gjort forsøk på flyvende biler i lang tid. På bildet er en TF-X, med utfoldbare vinger som forventes å være klar for et potensielt marked i 2023. Terrafugia, som er leverandør av bil-flyet, tar allerede imot reservasjoner.  Foto: Splash News
FREMTIDEN Det er tegnet og gjort forsøk på flyvende biler i lang tid. På bildet er en TF-X, med utfoldbare vinger som forventes å være klar for et potensielt marked i 2023. Terrafugia, som er leverandør av bil-flyet, tar allerede imot reservasjoner. Foto: Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke få hemmeligheter som skjuler seg i Sillicon Valley, en av mange er flyvende biler.

En av disse «flyvende bilene» viser det seg nå å være en kjent gründer som står bak.

Hemmelig prosjekt

For tre år siden dukket det opp en ny bedrift i Sillicon Valley kalt Zee.Aero. Hvem som sto bak var ukjent, men den lå på Google sitt territorium, skriver Bloomberg.com

På Zee.aeros hjemmesider stod det lite om hva som foregår under navnet.

Det gjør det heller ikke i dag. På undersiden «About» står det kun noe som kan ligne en stillingsannonse, der selskapet ønsker å komme i kontakt med personer med ekspertise innenfor fly-design og elektriske systemer med mer.

På forsiden er det bare hvit tekst, som forklarer at de designer, bygger og tester bedre «metoder» å komme seg fra A til B.

Patenterte elektriske, flyvende farkoster

For en tid tilbake fant observante journalister patenter signert Zee.Aero, som viste det som kunne være små, elektriske fly som kunne ta av og lande vertikalt.

Senere har flere amatør-flygere både observert og tatt bilder av rare fly som tok av fra en nærliggende flyplass, en drøy time fra laboratorier og kontorer i Mountain View. Her viser det seg nå at Zee.Aero har en hangar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer