GPS-en gjør at vi krangler mindre

Til tross for at mange av oss egentlig ikke skjønner den helt, kan den gjøre familielivet enklere.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge en ny undersøkelse fra TrygVesta, oppgir halvparten av de som har GPS i bilen at utstyret bidrar til mindre krangling i bilen. Det er altså krangling om veivalg som fordufter når GPS-en får plass ved frontruta.

Og i følge undersøkelsen tyder det på at hver fjerde bil nå har montert GPS-utstyr.

Finn fram i fjellet med GPS

Skjønner ikke utstyret

Men til tross for at nesten 40 prosent av GPS-brukerne rapporterer at de føler seg tryggere med slikt utstyr i bilen, sier nesten 30 prosent at de ikke helt skjønner hvordan utstyret fungerer.

I tillegg sier 26 prosent av de spurte at utstyret virker distraherende for kjøringen. Kan det ha noe å gjøre med at de ikke skjønner seg på det, mon tro?

Ingen rapporterte ulykker

Allikevel melder TrygVesta om at de ikke enda har registrert noen ulykker der GPS-bruk har blitt rapportert som årsak. Senior skadesjef Ketil Voll i TrygVesta, utelukker ikke at det kan være snakk om mørketall.

- Alt som stjeler oppmerksomhet fra føreren, kan skape farlige situasjoner i trafikken, påpeker Voll i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer