GPS-en gjør turen sikrere

Navigasjonssystemer i bil blir frikjent for sikkerhets-beskyldninger.

Publisert
Sist oppdatert

GPS har blitt beskyldt for å være et sikkerhetsproblem i forbindelse med bilkjøring. Nå viser resultatet av en tysk undersøkelse at effekten av navigasjonssystemer i bil faktisk kan være den motsatte, skriver den danske fpn.dk.

Totalt en forbedring

Det er en viss risiko for at man kikker for mye på navigasjonsenheten og for lite på veien, men summen av undersøkelsen antyder at bruk av GPS i bil likevel forbedrer sikkerheten ved bilkjøring. Navigasjonshjelpen styrker bilistens oppmerksomhet og reduserer stressnivået.

 • 83 prosent av de tyske deltakerne følte seg mindre stresset når de brukte GPS
 • 66 prosent av de tyske deltakerne mente de var mer oppmerksomme i trafikken når de brukte GPS
 • Nå mister du lappen i turbofart

  Din mening.

  Bruker du GPS i bil? (Avsluttet)
  Bare der jeg ikke er kjent(47%) 661
  Ja, ofte(30%) 423
  Har ikke GPS(22%) 313
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Undersøkelsen som er utført av det tyske senter for luft- og romfartsteknikk (DLR) og TÜV Süd, gjennom forsøk i flere europeiske land samt USA, og avdekket at testpersonene gjorde færre kjørefeil når de benyttet GPS enn når de kjørte uten.

  Sparer tid

  I tillegg til mindre stress, er det også andre positive virkninger av å bruke GPS-navigasjon. Reisetiden blir som regel kortere, sammen med reiseavstanden på ruter der føreren ikke er lokalkjent.

  Her er de ferskeste GPS-testene fra DinSide/Dingz


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer