GPS-er fra Garmin og TomTom lagrer hvor du er, var og skal

Og de kan gi fra seg informasjonen om de får lyst.

ADVARER: TomTom advarer på sine GPS-er om at de vil innhente informasjon fra deg. Trykker du ja gir du dem retten til å lagre det de vil, anonymt.  Foto: TomTom
ADVARER: TomTom advarer på sine GPS-er om at de vil innhente informasjon fra deg. Trykker du ja gir du dem retten til å lagre det de vil, anonymt. Foto: TomTom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har gått gjennom milevis av personvernerklæringer, regler og vilkår. Blant annet har vi fortalt at iPhone vet hva du snakker med Siri om, HTC ikke lar deg banne, Facebook vet mer enn du tror og Android har oversikt over telefonsamtalene dine.

Men det er ikke bare mobiltelefoner som kan utgjøre en personvern-trussel. Også GPS-er har naturlig nok oversikt over hva du driver med. Spørsmålet er bare hvor stor oversikt, og hvordan den behandles.

Vi har gått gjennom personvernreglene til TomTom og Garmin for å finne det ut for deg.

Vil du lese dem selv, finner du dem her: TomTom: "Personvernpolicy - Juridisk informasjon"Garmin: "Personvernerklæring for Garmins produkter og programmer"

Hva hentes inn?

Både Garmin og TomTom skiller mellom anonyme og personlige opplysninger. Anonyme opplysninger betyr informasjon som ikke kan knyttes direkte til ditt navn, mens det motsatte gjelder for personlige opplysninger. Personlige opplysninger vil i praksis være det du gir aktørene ved registrering på diverse tjenester, som myGarmin.com og TomTom HOME, eventuelt koblet sammen med informasjon du gir fra deg gjennom bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer