GPS-TEST: Mio Moov 200

Endelig har Mio klart å levere en GPS som ikke kræsjer.

Publisert
Sist oppdatert
Tilhører du gruppen som bare trenger en GPS av og til er dette midt i blinken.


Vi har hatt et litt blandet inntrykk av GPS-ene til Mio opp gjennom årene, både Mio C250 og ikke minst den daværende toppmodellen C520T hadde nemlig store problemer med både trøblete software og systemkræsj.

Men heldigvis: Dette er ikke et problem på de nye Moov-modellene, og den nye softwaren med navnet MioMore Desktop 2008 er definitivt et langt skritt i riktig retning.

Dette liker vi


200 er altså minstemann i den nye Moov-serien og i tillegg til en 3,5 tommers LCD-skjerm frister den med et stilrent design i samme utførelse som sine dyrere storebrødre.

Vår testmodell var utstyrt med Europa-kart, men du kan også kjøpe en modell med kun Norden-kart om du ønsker å kutte prisen ytterligere. Regn med 1.550 for Europa-versjonen, mens Norden-utgaven idag kan fås helt nede i 1.000 kroner (Elkjøp-annonse 26/5-08).

Det som ikke er fullt så bra er at du også må love at du aldri skal bruke GPSen i trafikken ...
Det som ikke er fullt så bra er at du også må love at du aldri skal bruke GPSen i trafikken ... Vis mer


Legg merke til at Mio har skviset bort mange unyttige finesser som de tidligere modellene hadde, for eksempel bildevisning og MP3-spilling, og i stedet brukt alle ressursene på å få navigeringen så enkel som mulig. Etter vår oppfatning er dette en helt riktig prioritering.

Se flere bilder av testproduktet hos Dingz

Vi har allerede vært innom softwareprogrammet ”MioMore Desktop 2008”, som ikke bare ser langt bedre ut enn Mios gamle programmer, det er også langt mer stabilt - og dermed har altså Mio kvittet seg med sin største akilleshæl.

I bruk


Første gang du slår på GPS-en hopper den rett til Mios opplæringsprogram, som gir en enkel og grei innføring i hvordan GPS-en fungerer. Det er bra.

Det som ikke er fullt så bra er at du også må love at du aldri skal bruke GPS-en i trafikken, men siden slike meningsløse advarsler er noe alle produsentene har latt det gå inflasjon i, så trekker vi ikke for det.

For når det gjelder menysystemet er det fint lite å klage over, det er både enkelt og intuitivt, og vi liker at GPS-en gjentar hvilke bokstaver du har tastet inn – noe som gjør det lettere å oppdage sine egne skriveleifer.

Selve oppstartstiden og ikke minst det å lokalisere GPS-satelittene er også slik vi forventer det i 2008. Og vi noterer i margen at den både beregner og omberegner rutene like kjapt som storebroren Moov 370.

Dette burde vært bedre


Til prisen å være er det egentlig fint lite vi irriterer oss over, selv om også denne GPSen burde hatt en manuell volumknapp.

Via en hurtigtast på skjermen kan du riktignok slå av lyden helt, men skal du bare justere lydstyrken må du holde trykket på skjermen i noen sekunder før du kommer inn i en egen justeringsmeny. Dette er litt for tungvint i 2008.

Se også stortesten av GPS-er: Seks modeller i duell

Konklusjon


Tilhører du gruppen som bare trenger en GPS av og til er dette midt i blinken. Den jobber omtrent like kjapt som storebror Moov 370 (test er på vei), og bortsett fra at vi savner handsfree-funksjonen til storebroren gjør den absolutt alt du trenger.

Skjermen oppleves som lettlest til tross for at den bare er på 3,5 tommer, men vær klar over at GPSer i denne størrelsen vil passe best for deg med små fingre.

Har du hender som en tømmerhogger bør du altså heller gå for en modell på 4,3-tommer, og da bør du vurdere Navigons billigmodell, som riktignok koster litt mer, men som også har finere og litt mer informative kartdata.

Her er hovedsiden med ALLE GPS-testene fra Dingz

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer