Gran Move: Ny motor

Daihatsu Gran Move kommer med en ny og større motor. Ikke bare øker ytelsen, bensinforbuket går også ned.

Utvendig kjennetegnes Gran Move av ny grill og endrede støtfangere. 
Klikk her for større bilde
Utvendig kjennetegnes Gran Move av ny grill og endrede støtfangere.
Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Hittil har Gran Move vært levert med en 1,5-liters motor, som utviklet 90 hestekrefter og hadde et dreiemoment på 119 Nm. Denne motoren blir nå erstattet av en 1,6 liter. Men selv om slagvolumet er økt er økningen i hestekrefter og dreiemoment beskjeden. Antall hestekrefter øker med 1,36 mens dreiemomentet har økt med 7 Nm. Det betyr at den nye motoren vil få en ytelse på 91,36 hester og et dreiemoment på 126 Nm.

Lavere bensinforbruk og mere plass

Kjøreytelsene blir med andre ord på samme nivå som før, men bensinforbuket går ned - skal vi tro Daihatsu. Grunnen til det er i første rekke at utvekslingen på 4. og 5. gear har blitt høyere som følge av en sterkere motor. Daihatsu oppgir at forbruket ligger på 0,76 liter per mil.

Plassen i Gran Move har dessuten blitt forbedret, ikke fordi at plassen noen sinne har vært dårlig i denne bilen. Forandringene ligger i bedre takhøyde og mere benplass til de på bakerste benk.

Kosmetikken

Utvendig har Gran Move også blitt forandret. Ny grill, nye støtfangere foran og bak sammen med nye lys skal tilkjennegi at dette er en Gran Move med 1,6-liters motor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.