Dobbel gratisparkering ved bruk av app og lapp

Gratis parkering-hack

Er det lov, om ingen kan hindre deg å utvide parkeringsperioden som er gratis?

Det er mulig å lure til seg mer gratistid på slike parkeringsplasser, som i parkeringshuset tilhørende Hasle Torg i Oslo - men hvor lovlig er det egentlig? Foto: Øystein B. Fossum
Det er mulig å lure til seg mer gratistid på slike parkeringsplasser, som i parkeringshuset tilhørende Hasle Torg i Oslo - men hvor lovlig er det egentlig? Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem har ikke gjort det - hentet ny gratis parkeringslapp, etter at den første «gratisperioden» er over?

I moderne tider er det også mulig å trekke lapp først, for så logge seg inn i parkeringsappen, til for eksempel Easypark, og fylle på med en ny gratisperiode.

Når denne perioden er over, kan man logge seg inn på en annen telefon, for å få en ny gratisperiode der. Så kan man eventuelt hente seg en ny lapp innimellom. Og slik kan du sikre deg gratis parkering i mange timer ... men ...

... det er ikke lov

Mange tenker at dette er helt lovlig - eller i gråsonen av hva som er lov. Om man rekker tilbake til automaten i tide, og kanskje til og med flytter litt på bilen, så må det da være greit?

Men det er det altså ikke. Ikke om du vil følge loven.

– Personer som aldri ville funnet på å stjele eller unngå å betale for andre tjenester kan finne på å gjøre nettopp det med parkering, sier faglig ansvarlig og daglig leder Lars Monsen i Norges Parkeringsforening (Norpark) til Dinside.

– Det er mulig å gjennomføre, men likevel en sjanse å ta. Det kan gå bra én gang eller to, så får du plutselig en sur bot. Før eller siden blir du tatt, fastslår han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer