Grusomt, men nyttig

Julen er ikke bare høytid og kos. Det er også høysesong for ulykker.

Foto: TAC - Victoria
Foto: TAC - Victoria Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år forventes det at den største utfartstrafikken i forbindelse med juleferien vil finne sted den 22. og den 23. desember. I den forbindelse kommer de årvisse og alltid betimelige formaninger og advarsler til de som skal legge ut på veien.

Norge ingen versting

Norge er, i likhet med Sverige, et av de tryggeste landene å ferdes på veien i, tross kjøreforhold som ofte er vanskelige både på grunn av vær og føre, og også til tross for en veistandard som ofte er langt dårligere enn det som er vanlig i Europa. Norske bilførere er forsiktigere enn de fleste andre jevnt over, men dessverre er de rundt 250 trafikkdrepte i året 250 for mange.

Her er Norges dødeligste veier (2008)

Forbedringspotensial

I toppåret 1970 var antallet dødsfall som skyldtes trafikkulykker 560. Siden dengang har veitrafikken økt kraftig. Det har altså vært en betydelig forbedring av trafikksikkerheten. Men det kan fortsatt gjøres mye for å få ned ulykkestallene, og dermed antall drepte, også her til lands. Det gjenstår fortsatt svært mye å gjøre når det kommer til å få et tryggere veinett, og her dreier det seg i stor grad om å beskytte de som blir uskyldige ofre for andres hensynsløse kjøring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer