GT fra MG

MGB GT var en sportsbil for folket, og i par med kabrioletversjonen en av verdens mest solgte sportsbiler.

Publisert
Sist oppdatert

MGB GT dukket opp som fireseters kupeversjon av den allerede meget populære kabrioleten MGB. Kupeen var en kombinasjon av hverdagsbil og prisgunstig sportsbil, og det ble produsert over en halv million av de to versjonene av MGB.

Nesten tro

MGB GT-tradisjonene blir brukt flittig i omtalen av den nye konseptbilen MG GT Concept, men det skiller relativt mye. Likheten er først og fremst at begge er kupeer basert på en eksisterende relativt rimelig roadster.

Der MGBen hadde baksetet er motoren montert i GT Concept. Og bak den 2,5-liters V6-motoren som konseptbilen er utstyrt med er det nok ikke like mye plass til bagasje MGB GT kunne tilby.

For varme himmelstrøk

200 hestekrefter skal nå være lokket ut av 2,5-literen , og det skal være nok til at bilen når 96 km/t (60 mph) på under seks sekunder. Toppfarten skal ligge på 232 km/t. Og OZ-felgene som ligner på de fra MG Xpower SV skal måle 17-tommer.

Merkelig nok er det ikke oss i det kalde nord MG-folket har tenkt på da de laget en TF med fast tak, det er markeder som opplever ekstrem varme som foretrekker fast tak og klimaanlegg. Også salget av biler som Audi TT har inspirert til å lage en kupevariant av TF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer