Test: VW Golf GTE facelift

GTE er blitt den peneste Golfen

Kruttønna GTE stenger bensinkrana når du bør kjøre el.

SPARER BENSIN: Ved å vite topografi, fartgrenser, lengde og rute, velger bilen selv når den bør bruke bensin eller elektrisitet på ruten.
SPARER BENSIN: Ved å vite topografi, fartgrenser, lengde og rute, velger bilen selv når den bør bruke bensin eller elektrisitet på ruten. Vis mer
Publisert

Golf-programmet har akkurat vært innom sminkestudioet og fått en rekke små oppgraderinger.

I korte trekk snakker vi om LED-lamper både foran og bak på alle modeller, nye støtfangere, noen nye motorer, større multimediaskjerm og mulighet for digitalt instrumentpanel som løfter helthetsintrykket noen knepp. Les om endringene her.

Viktig modell

Men den modellene som virkelig er interessante er elbilen, e-Golf, som står for 60 prosent av salget, og den ladbare hybriden GTE, som står for 20 prosent.

Det er lite nytt mekanisk på GTE. Les vår forrige test av bilen her. VW bruker fortsatt 1,4 literen på 150 hestekrefter sammen med en elmotor på 102, som til sammen gir 205 hester. Dreiemomentet er 350 newtonmeter hele veien fra tomgang og oppover dersom du har trykket inn GTE-knappen eller gir kickdown.

Suksessformelen er en innvendig og utvendig styling som får storesøsknene Golf GTI og R til å blekne, en rikholdig utstyrsliste og aggressiv prising. På grunn av avgiftsfordelene, blir den billigere enn en vanlig utstyrt 150 hesters bensin-versjon. Når det er sagt, er det allikevel ikke alle som bør kjøpe en GTE. Brukes bilen mest til langkjøring, er det fortsatt diesel som er det beste alternativet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer