GT/E gjenoppstår

Opel-nostalgikere vil forbinde GT/E med modeller som Ascona, Kadett og Manta. Dette er noe ganske annet...

GT/E gjenoppstår
Publisert
Sist oppdatert

Ideen kan ikke kalles ny lenger, og selv modellnavnet Flextreme har Opel brukt før. Konseptbilen med det navnet ble vist i Frankfurt i 2007 og var en slags Europa-versjon av Chevrolet Volt, elbilen som er "nesten" hybrid - det vil si at den drives av en elmotor, men den har også en bensinmotor som fungerer som generator.

Ampera kommer først

Men mens forrige Flextreme så mer ut som en fleksi-familiebil er dette en mer snasen variant som profilerer seg som en sporty og futuristisk mellomklassebil med kupé-lignende fasong og svært lang akselavstand. Den er i øyeblikket en utpreget konseptbil og er nok beregnet å skulle dra perspektivene lenger inn i fremtiden enn produksjonsbilen Ampera, som sannsynligvis vil bli introdusert i markedet til neste år. Opel Ampera kan du lese om her.

Strømlinjeformet GT/E Concept

Men dette er altså Opel Flextreme GT/E Concept og den understreker at Opel virkelig har tenkt å satse på alternativ teknologi i årene som kommer. Bilen plasserer seg i øvre mellomklasse og tross kupé-designen dreier det seg om en femdørs kombi. Den utmerker seg, i tillegg til den spektakulære linjeføringen, ved en oppsiktsvekkende god aerodynamisk koeffisient - en Cd på kun 0,22 er meget bra. Sidespeilene erstattes av kameraer og på sidene kommer det frem spoilere som glir bakover i hastigheter over 50 km/t for å optimisere luftstrømmene bak bilen. Hjulene er høye med 21-tommers felger, men forholdsvis smale - 195 mm. Bilen er normalt bred - 187 cm, men temmelig lav - 131 cm, hvilket er 15 centimeter lavere enn en standard familiebil idag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.