GTI for revisorer

Kitzbühel (DinSide Motor): Golf GTD er dieselalternativet til GTI som glatt kan tilbakelegge 1200 km på en tank, som er over 75 000 kroner rimeligere og likevel byr på overraskende sterke krefter. Tekst og foto: Knut Arne Marcussen

Prøvekjørt av VW Golf GTD. GTD er dieseversjonen av Golf GTI. Bildene er tatt i München, Tyskland og Kitzbühel, Østerrike.  Foto: Knut Arne Marcussen og VW
Prøvekjørt av VW Golf GTD. GTD er dieseversjonen av Golf GTI. Bildene er tatt i München, Tyskland og Kitzbühel, Østerrike. Foto: Knut Arne Marcussen og VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fornuftige mennesker kan noen ganger være ganske irriterende. Som for eksempel toppidrettsutøvere.

– Hei, bli med ut og ta noen pils!?

- Nei, det er en ukedag! Øl har dessuten for mange kalorier og det påvirker effekten av treningen min.

Som økonomer.

- Øy, bli med på hoppe-på-tur til syden’a?

- Nei, feriepengene og overskuddet etter rentenedsettelsene bør heller brukes til nedbetaling av gjeld eller settes i fond.

- ?

Argumentene deres er fornuftige og sikkert riktige, men skal vi ikke ha det noe gøy i denne tid hvor alle er bekymret for jobb og penger? Går det ikke an å kombinere fornuft med litt moro? Jo, Golf GTD er et eksempel på at det går. GTI’ens bror er tilbake etter noen generasjoner i dvale. Fortsatt er det snakk om dieselmotor i en bil som mest av alt ligner på nettopp en GTI.

Det kryr av alu-detaljer innvendig og rødstripa rundt grillen er blitt farget blank sølv. Førstegenerasjonen kom i 1982, hadde en turbodiesel på 70 hester og appellerte neppe til flere enn de mest ihuga gjerrigknarkene. For ytelsene var jo ikke noe å skrive hjem om. Akkurat det har heldigvis bedret seg med årene!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer