GTI-knuser

Som dere har sett av spionbilder hos oss i sommer, lå det an til at Golf skulle komme med en modell som ødelegger for GTI. Nå er den her.

GTI-knuser
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen sier at dette er den sterkeste Golfen til nå. Motoren er en toliters firesylindret med tvangsforing i form av turbo.

Mest effekt til nå

Den yter 270 hestekrefter og dreiemomentet er 350 newtonmeter fra 2.500 til 5.000 omdreininger. 0 til 100 går dermed unna på 5,7 sekunder med manuell girkasse. Velger man dobbelkløtsj automatgirkasse (DSG) senker man 0 til 100-tiden til 5,5 sekunder.

Det bør heller ikke bli noen problemer med grepet Golf R har firehjulsdrift som håndteres av det svenske systemet Haldex. Vi snakker om Haldex 4. Det er verdt å legge merke til at det også finnes en Scirocco R med samme motor som Golfen minus 5 hestekrefter. Denne bilen har ikke firehjulsdrift.

Miljø???

Forbruket på denne, mest sannsynlig, hissige bilen er oppgitt til 0,85 liter ved blandet kjøring. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 195 gram per kilometer. Dette høres kanskje ikke ut som noen miljøbil, men resultatet er ikke så ille. Den nye Mazda 3 MPS har 260 hestekrefter, kun forhjulsdrift og slipper ut 224 gram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer