GTI-knuser

Som dere har sett av spionbilder hos oss i sommer, lå det an til at Golf skulle komme med en modell som ødelegger for GTI. Nå er den her.

GTI-knuser
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen sier at dette er den sterkeste Golfen til nå. Motoren er en toliters firesylindret med tvangsforing i form av turbo.

Mest effekt til nå

Den yter 270 hestekrefter og dreiemomentet er 350 newtonmeter fra 2.500 til 5.000 omdreininger. 0 til 100 går dermed unna på 5,7 sekunder med manuell girkasse. Velger man dobbelkløtsj automatgirkasse (DSG) senker man 0 til 100-tiden til 5,5 sekunder.

Det bør heller ikke bli noen problemer med grepet Golf R har firehjulsdrift som håndteres av det svenske systemet Haldex. Vi snakker om Haldex 4. Det er verdt å legge merke til at det også finnes en Scirocco R med samme motor som Golfen minus 5 hestekrefter. Denne bilen har ikke firehjulsdrift.

Miljø???

Forbruket på denne, mest sannsynlig, hissige bilen er oppgitt til 0,85 liter ved blandet kjøring. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 195 gram per kilometer. Dette høres kanskje ikke ut som noen miljøbil, men resultatet er ikke så ille. Den nye Mazda 3 MPS har 260 hestekrefter, kun forhjulsdrift og slipper ut 224 gram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.