Gul oblat - ingen skilter

Kjører du fortsatt rundt med gule oblater på nummerskiltet? I så tilfelle må du snarest ta kontakt med nærmeste trafikkstasjon dersom du har alle papirer i orden. Fra 4. august risikerer du nemlig avskilting på stedet.

Gul oblat - ingen skilter
Publisert

Fortsatt er det rundt 75.000 kjøretøy som ikke har orden i papirene sine, og som kjører rundt med gule oblater. Årsakene er mange, men det er to hovedgrunner; rundt 47.000 har ikke betalt årsavgift enda, og omlag 42.000 har ikke vist kjøretøyet til periodisk kjøretøykontroll innen fristen.

Tydeligvis er det også mange som hverken har betalt årsavgift, eller vist bilen i tide. Årsaken er trolig at mange spekulerer i at bilen deres likevel ikke vil komme gjennom nåløyet på en kontroll, og at de derfor ikke ser seg brydd med å betale årsavgift på en bil som likevel må skrotes. Men så lenge man faktisk har kjørt bilen i 1998, må årsavgiften likevel betales før eller senere.

Uten forsikring

Dernest er det flere tusen bileiere som kjører rundt uten å ha forsikringen i orden – det er mer foruroligende. Dersom det skulle skje en skade, vil disse førerene få hele det økonomiske ansvaret – i tilfelle det skulle dreie seg om en ulykke med personskade, vil dette ansvaret bli betydelig.

Dersom du fortsatt har gul oblat, og mener at du har alle papirer i orden, må du snarest ta kontakt med nærmeste vegstasjon. Fra og med 4. august er nemlig både politiet, tollvesenet og vegvesenet klare med den store avbitertanga!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer