Trafikklys

Gult lys? Dette gjør du

Gasser du på for å rekke det, kan det fort bli kostbart.

DELTE MENINGER: Mange vet ikke hva man skal gjøre når lyset blir gult. Foto: Martin Gramnæs
DELTE MENINGER: Mange vet ikke hva man skal gjøre når lyset blir gult. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kjenner seg sikkert igjen: Du er ute og kjører bil og nærmer deg et lyskryss. Idet du skal kjøre gjennom blir det gult lys, men du rekker det akkurat.

Det store spørsmålet er da: Har du brutt trafikkreglene?

Usikre

Meningene blant folk er delte.

En undersøkelse Ipsos har gjort for Gjensidige viser at det er stor forvirring om hva en skal gjøre når grønt blir til gult i et lyskryss. Hele 38 prosent svarer at det er lov å kjøre på gult så lenge en rekker inn i krysset eller over krysset før det blir rødt. 20 prosent av de spurte svarte at det aldri er lov å kjøre på gult lys.

– Dette er faktisk ikke helt korrekt. Når grønt skifter til gult betyr det at kjørende skal stanse. Men hvis du har nådd så langt frem at stans ikke kan skje uten fare, har du lov til å kjøre videre, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige i en pressmelding.

I undersøkelsen svarer 29 prosent at de har opplevd farlige situasjoner i trafikken fordi de selv eller andre har kjørt på gult lys.

Stoppe er hovedregelen

Politioverbetjent i UP, Kjetil Midtkandal, skriver i en epost til DinSide at hovedregelen er at man skal stoppe ved gult lys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.