Tesla Model Y

- Ha is i magen

Nå kan det være dyrere å kjøpe brukt enn ny Tesla.

TESLA MODEL Y: Den kraftige prisnedgangen på Tesla Model Y og Model 3 påvirker bruktmarkedet. Foto: Patrick Pleul/Pool via AP/NTB
TESLA MODEL Y: Den kraftige prisnedgangen på Tesla Model Y og Model 3 påvirker bruktmarkedet. Foto: Patrick Pleul/Pool via AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kom det et aldri så lite sjokk fra Tesla som senket prisene på to av sine mest populære modeller:

Tesla Model 3:

  • Rimeligste ble satt ned fra 409 900 til 369 900 kroner
  • Long Range fra 494 990 til 459 900 kroner
  • Performance fra 534 990 til 524 990 kroner
HÆRVERK: Her kjører en mann mot en Tesla og sparker av speilet på bilen før han kjører rett inn i en Nissan Leaf, som står parkert foran Teslaen. Video: Privat. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Tesla Model Y:

  • Rimeligste ble satt ned fra 519 990 til 399 990 kroner
  • Long Range fra 559 900 til 469 990 kroner
  • Performance fra 599 990 til 544 990 kroner

I tillegg kommer vektavgift, vrakpant og frakt og levering.

- Ha litt is i magen

Bjørn Eirik Loftås, redaksjonsleder i Elbil24, sier at den kraftige prisnedgangen vil føre til vesentlig kutt i bruktprisene.

- Det ligger nå nesten 2000 brukte Model Y og Model 3 på Finn, og tallet øker raskt. Det er tydelig at mange har fått hastverk med å få solgt bilene sine, og det er først og fremst en fordel for deg som skal kjøpe, sier Loftås og legger til:

- Det bør med andre ord være mulig å gjøre skikkelige brukt-kupp framover.

Han oppfordrer Tesla-eiere som har planer om å selge bilen om å ha litt is i magen.

- Samtidig er det mange som forventer at prisene skal opp igjen på sikt. Har man som selger litt is i magen, kan det altså være at du vil få mer for bilen om noen måneder enn du får nå.

Bjørn Eirik Loftås er redaksjonsleder i Elbil24. Foto: Elbil24
Bjørn Eirik Loftås er redaksjonsleder i Elbil24. Foto: Elbil24 Vis mer

Dyrere

I kjølvannet av den betydelige prisjusteringen er det interessant å se hvordan bruktmarkedet vil reagere. Som Broom.no skriver, har det i lang tid vært mulig å tjene på å «flippe» elbiler - gjerne modeller med lang leveringstid - men nå som prisene er kraftig redusert, kan det faktisk være rimeligere å kjøpe ny framfor brukt.

Akkurat nå er det 565 Tesla Model Y, som var fjorårets mest solgte bil i Norge, til salgs på Finn.no - flere av disse er dyrere brukt enn ny.

Den med høyest pris har gått 7000 kilometer og har en prislapp på 765 000 kroner inkludert omregistreringsavgift på snaut 7000 kroner. Et annet eksempel er en Model Y Performance til 739 900 kroner som har gått 1490 kilometer.

En ny, topputstyrt Model Y koster 729 140 kroner hos Tesla - en pris som inkluderer både moms og den nye vektavgiften.

Det er riktignok en fordel med brukt: du får den raskt, mens en ny leveres mellom januar og mars en gang, ifølge bestillingssiden til Tesla.

Betydelig oppgang

Vi har spurt Finn om de har registrert noen interessante endringer i bruktmarkedet for Tesla siden prisjusteringen forrige uke.

Linda Gomlien, kommunikasjonsrådgiver i Finn.no, forteller at de ikke se noen endringer i antall eller pris, men at vi nok er for tidlig ute.

- Men på fredag da nyheten slapp, så vi en betydelig oppgang i antall klikk på annonser på nyere Model 3 og Model Y. Besøkene på annonsene har over helgen falt til et mer normalt nivå, forteller hun.

PS. Elbil24 eies av Aller Media som også eier DinSide og Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer