Kommentar:

Hadde det ikke vært bedre å la oss snakke i telefonen?

Mobilfikling er trafikkfarlig. Mye farligere enn å føre en telefonsamtale med telefonen til øret.

STRAFFES HARDT: Mobilbruk i bil straffes både med forelegg og prikker i førerkortet – enten du snakker eller taster. Foto: Jan T. Espedal / Aftenposten / NTB Scanpix
STRAFFES HARDT: Mobilbruk i bil straffes både med forelegg og prikker i førerkortet – enten du snakker eller taster. Foto: Jan T. Espedal / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I går skrev vi om at Gjensidige forsikring ønsker vesentlig høyere bøter for å bruke mobiltelefonen mens man kjører bil, der forslaget var at boten burde være én månedslønn.

Å fikle med mobilen mens man kjører bil er definitivt trafikkfarlig. Det tar oppmerksomheten bort fra veien, og reaksjonstiden, som du på kjøreskolen lærer er typisk ett sekund, blir vesentlig høyere – tid som i verste fall kan være forskjellen mellom liv og død.

Men i en verden der mange forventer et ganske umiddelbart svar på en melding som blir sendt, kan det være vanskelig å la være. I en undersøkelse tidligere i år svarte nesten halvparten av de mellom 18 og 29 at de hadde lest eller sendt SMS mens de kjørte.

Alle vet at det ikke er lov å bruke telefonen i bilen, og at man får bot og prikker i førerkortet hvis man blir tatt for det. Det gjelder både om du snakker i telefonen, eller om du fikler med den i fanget.

Skjønt – om det står en politibetjent lenger bort i veien, tror jeg mange føler at de opererer mer i det skjulte med telefonen i fanget enn inntil det ene øret, og at sjansen for å bli oppdaget derfor er mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer