Farvel, skinnseter:

Hadde du betalt ekstra for dette?

Range Rover Velar topper med stoffseter!

VIL DU SKAL VELGE STOFF: Amy Frascella introduserer stoff som et like dyrt material som skinn i Range Rover Velar.
VIL DU SKAL VELGE STOFF: Amy Frascella introduserer stoff som et like dyrt material som skinn i Range Rover Velar. Vis mer
Publisert

Med introduksjon av nye Range Rover Velar, kommer også valget om å velge stoff istedenfor skinnkvaliteter. Og prisen? Vel, det blir ikke billigere enn skinn.

Vi måtte ta en prat med damen bak ideen, Amy Frascella. Hun er Land Rovers sjefsdesigner for farger og materialer og har stor tro på at kunder vil velge stoff fremfor skinn.

Kunder med sans for design

- BMW var ganske spenstige da de lanserte sin i3 med resirkulerte materialer. Den skiller seg markant fra alle andre modeller fra BMW. Men det er en elbil, produsert med en helt annen filosofi enn alle andre biler i sortimentet. Hadde det ikke vært naturlig å vente til en eventuell hybrid- eller elbilløsning? Vi vet jo at dere kommer med en hybrid om ikke lenge. Hvorfor kommer dette nå?

- Vi mener den nye Range Rover Velar introduserer en ny dimensjon av glamour og eleganse til Range Rover-familien. Dette er en ny type Range Rover som vi tror vil gi oss helt andre kunder. De har penger og sans for design. Kanskje også miljø. De vil falle for dette.

Hvorfor så dyrt?

- Stoffseter er ofte det billigste valget. Citroen introduserte nylig stoff på dashbordet i den nye, spenstige småbilen C3. Sprelsk og koselig, men man tenker jo ikke luksus. Samtidig ser vi at småbiler som Mazda CX3 og Nissan Micra tilbys med kunstskinn på dashbordet i et forsøk på å jåle seg opp mot luksussegmentet. Tror du at noen vil forstå at stoff er dyrere enn skinn, eller må eieren stadig forklare valget sitt?

STOFF OG KUNSTSKINN: Både stoff og høyttalergitter får et spesielt mønster i stoff-versjonen. Den horisontale "planken" får et vaffelmønstret trekk i kunstskinn. Foto: Land Rover
STOFF OG KUNSTSKINN: Både stoff og høyttalergitter får et spesielt mønster i stoff-versjonen. Den horisontale "planken" får et vaffelmønstret trekk i kunstskinn. Foto: Land Rover Vis mer

- Vi bruker stoffer fra verdenskjente leverandører til dyre kvalitetsmøbler. Vi er ganske sikre på at våre kunder vil nikke annerkjennende til materialer fra kvalitetsleverandøren Kvadrat og skjønne at dette vil koste like mye som våre skinnseter.

- Vi har tatt frem egne stoffer og kvaliteter for Range Rover, fortsetter Frascella.

- Krav til kvalitet og slitestyrke er forskjellig fra de man finner i møbelindustrien. Vi har testet mye på forskjellige fiberblandinger og vevestrukturer, til vi fant en perfekt miks til Velar.

- Vi ser både på Land Rovers historie og fargepaletter samt møbel- og designtrender når vi velger materialer, farger og mønster, avslutter designeren.

Tenker annerledes

Land Rover er ikke alene om å tenke annerledes når det kommer til valg av materiale til setene, og ikke minst design. Under ser du to eksempler på dette:

CITROEN C3: Citroen satser på hjemmekos i innstegsmodellen. De har også stoff i dashbordet. Foto: Rune M. Nesheim
CITROEN C3: Citroen satser på hjemmekos i innstegsmodellen. De har også stoff i dashbordet. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
ANDRE VALG: I småbilen Nissan Micra (bildet), introduseres skinn på dashbordet, kontrasterende farger og synlige sømmer, for å gi inntrykk av at man nærmer seg premium-klassen. I den store premium-bilen Velar, derimot, går man altså andre veien. Foto: Rune M. Nesheim
ANDRE VALG: I småbilen Nissan Micra (bildet), introduseres skinn på dashbordet, kontrasterende farger og synlige sømmer, for å gi inntrykk av at man nærmer seg premium-klassen. I den store premium-bilen Velar, derimot, går man altså andre veien. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Vår test av premium-SUV-en Range Rover Velar

Ikea får kjendisdesigner med på laget

Møt Per Ivar Selvåg - norsk bildesigner på toppnivå


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer