Hakallegarden er Norges beste veikro

Kåret til årets beste spisested langs vei og vann.

GJESTENS BESTE: Hakallegarden på Sunnmøre er folkste favoritt i kåringen av Norges beste spisested langs vei og vann. Foto: Hakallegarden
GJESTENS BESTE: Hakallegarden på Sunnmøre er folkste favoritt i kåringen av Norges beste spisested langs vei og vann. Foto: Hakallegarden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hakallegarden i Vanylven kommune på Sunnmøre er kåret til vinneren av konkurransen Gjestens Beste, som er en del av Ganefart 2012. Gjestens Beste er folkeprisen - som altså gjenspeiler folkemeningen.

Målet er altså å kåre Norges beste spisested langs vei og vann.

Det er Norges Bygdekvinnelag, Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge som står bak og samarbeider om Ganefart. Målet med konkurransen er å presentere spisesteder som er bevisste på lokal matkultur og historieformidling knyttet til mat.

Det er fjerde gang Ganefart arrangeres, og i år er det lagt spesiell vekt på at spisestedene er gode på formidling om hva gjestene spiser. Det er lagt vekt på både muntlig fortelling og informasjon i spisekartet.

Her får du Norges beste hotellfrokost

For moro skyld

Hakallegarden har fått utmerkelsen Gjestens Beste i konkurranse med 200 andre nominerte. Besøkende har hatt mulighet til å stemme fram sin favotitt i hele sommer, og 15. august ble avstemmingen stengt. Etter knivskarp konkurranse, gikk altså sunnmørsrestauranten av med seieren som folkefavoritt.

En fagjury vil kåre landsvinneren av Ganefart 2012, som presenteres 24. oktober.

Hakallegarden lager all mat fra bunnen av, har lokale vrier og retter av råvarer fra produsenter i nærheten. Aina Moldskred Krakset er gårdskone på Hakallegarden, og forteller at Gjestens Beste har vært en mulighet til å bli kjent blant folk og bli oppdaget blant nye.

- Vi meldte oss på mest for moro skyld. Vi er ferske i bransjen, men vi ønsker å sette lokalmat på kartet. Vi har en kortreist meny som er heilt tilpassa vårt konsept. Det er enkel, men god mat, og all maten vi serverer er lokal, sier hun til Fjordenes Tidene.

– Gratulerer til nykommeren Hakekallgarden. Det er mange spisesteder i Norge som serverer god, hjemmelaget mat av lokale råvarer. Dette gir gjestene en unik opplevelse, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum i en pressemelding.

Det er flere som har meninger om maten som serveres langs norske veier: Her er vegmaten best

Sanggrund er en firestjerners campingplass med servering.
Sanggrund er en firestjerners campingplass med servering. Vis mer
Torsætra Foto: Torsætra
Torsætra Foto: Torsætra Vis merTett i teten

Stemmegiving er gjort på Facebook og via SMS, og det er tett i teten.

Hakallegarden fikk 1.983 stemmer, bare 131 stemmer med enn Torsætra kafe som havnet på andreplass med 1852 stemmer. Sanngrund servering og overnatting havnet på tredjeplass med 1517 stemmer.

Sanggrund er en firestjerners campingplass med servering, beliggende ved Skarnes.

Torsætra er et spisested på Totenåsen, med aner tilbake til 1800-tallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer