Halv pris på svenske bilverksted

Du kan spare mye på å ta bilservicen- eller reparasjonen med over grensa. Av: Helen Wille

BOR DU I NÆRHETEN AV GRENSEN? Du sparer på å legge bilservice og reparasjon over svenskegrensa. Holder du kostnadene under 6.000 NOK, slipper du automatisk moms på prisen. Overstiger du verdigrensen, kan du fortsatt med litt tid og tålmodighet slippe momsen.   Foto: COLOURBOX
BOR DU I NÆRHETEN AV GRENSEN? Du sparer på å legge bilservice og reparasjon over svenskegrensa. Holder du kostnadene under 6.000 NOK, slipper du automatisk moms på prisen. Overstiger du verdigrensen, kan du fortsatt med litt tid og tålmodighet slippe momsen. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du står fritt til å få utført service eller reparere bilen din i utlandet når du vil. Og det kan være mye penger å spare på å overlate hovedservicen til et svensk bilverksted. DinSide har innhentet priseksempel på service i Norge kontra Sverige og fant en forskjell på 54 prosent.

Trekker du fra det du bruker i bensin på bilturen, kan du fortsatt spare femti prosent totalt. Og du trenger ikke kjøre helt til Åmål for å få det billigere. Priseksempel innhentet i februar i år, viser at foretar du 40.000 km service på en Kia Ceed 1,6 CRDi på Hedin Bil i Strømstad, koster det deg 4.284 norske kroner (SEK 4.800). På Kia i Lørenskog, er prisen til gjengeld 6.600 kroner (7.358 SEK). Kostnadene er for selve hovedservicen, inklusive oljer og forbruksmateriell.

Valutakursen gjør prisen enda gunstigere. Du sparer inntil 15 prosent bare på den.

Slik får du billigere EU-kontroll

Momsfritak

Det spiller ingen rolle for verken garanti- eller reklamasjonsrettigheter om servicen er utført i Norge eller Sverige. Det har imidlertid vært en del usikkerhet rundt kravene til momsfritak. DinSide har tidligere skrevet om hvordan du kan slippe momsen i tillegg til prisen når du tar service- eller reparasjonen på bilen i Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer