Økt konkurranse i elbilmarkedet

Halverer salget neste år

3.000 biler i år, 1.400-1.500 neste år, spår Jaguar.

ENORM INTERESSE: Da Jaguar I-Pace ble lansert, var interessen for den sportslige elbilen stor. Nå spår importøren hard konkurranse. Foto: Jamieson Pothecary.
ENORM INTERESSE: Da Jaguar I-Pace ble lansert, var interessen for den sportslige elbilen stor. Nå spår importøren hard konkurranse. Foto: Jamieson Pothecary. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge går mot nok et rekordår for solgte elbiler, selv om november 2019 var dårligere enn i fjor. Men utvalget av elektriske bilmodeller øker og de endeløse køene for å få en er borte. Det kommer mange til å merke. Blant annet Jaguar.

Bilnytt.no melder at Jaguar-importøren sikter seg inn på å halvere salget av sin populære Jaguar I-Pace, som vi kåret til Årets Bil i fjor. Hittil i 2019 er det registrert 2.998 I-Pace i Norge i følge Opplysningsrådet for veitrafikken.

Country Direcotr for den norske Jaguar- og Land Rover-importøren BC Norway AS, Marius Hayler forteller til Bilnytt at de ikke er i mål med samtalene med produsentenes hovedkontor i Frankfurt, men at det foreløpige målet er å selge 1.750 Jagurar i Norge Neste år.

I-Pace skal stå for 1.400 biler.

Grunnen til nedgangen er ikke dramatisk i følge Hayler.

- Vi er i en helt ny situasjon nå. I-Pace er tilgjengelig fra lager, men det er det også andre som har. Det blir et trangere vindu med flere konkurrenter enn de foregående årene.

Han regner også med at det vil komme inn en del rabatterte elbiler inn i markedet, samtidig som bruktimporten fra andre markeder blir større enn tidligere. Også Jaguar har kjørt kampanjer med TV-reklame og prisavslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer