Økt konkurranse i elbilmarkedet

Halverer salget neste år

3.000 biler i år, 1.400-1.500 neste år, spår Jaguar.

ENORM INTERESSE: Da Jaguar I-Pace ble lansert, var interessen for den sportslige elbilen stor. Nå spår importøren hard konkurranse. Foto: Jamieson Pothecary.
ENORM INTERESSE: Da Jaguar I-Pace ble lansert, var interessen for den sportslige elbilen stor. Nå spår importøren hard konkurranse. Foto: Jamieson Pothecary. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge går mot nok et rekordår for solgte elbiler, selv om november 2019 var dårligere enn i fjor. Men utvalget av elektriske bilmodeller øker og de endeløse køene for å få en er borte. Det kommer mange til å merke. Blant annet Jaguar.

Bilnytt.no melder at Jaguar-importøren sikter seg inn på å halvere salget av sin populære Jaguar I-Pace, som vi kåret til Årets Bil i fjor. Hittil i 2019 er det registrert 2.998 I-Pace i Norge i følge Opplysningsrådet for veitrafikken.

Country Direcotr for den norske Jaguar- og Land Rover-importøren BC Norway AS, Marius Hayler forteller til Bilnytt at de ikke er i mål med samtalene med produsentenes hovedkontor i Frankfurt, men at det foreløpige målet er å selge 1.750 Jagurar i Norge Neste år.

I-Pace skal stå for 1.400 biler.

Grunnen til nedgangen er ikke dramatisk i følge Hayler.

- Vi er i en helt ny situasjon nå. I-Pace er tilgjengelig fra lager, men det er det også andre som har. Det blir et trangere vindu med flere konkurrenter enn de foregående årene.

Han regner også med at det vil komme inn en del rabatterte elbiler inn i markedet, samtidig som bruktimporten fra andre markeder blir større enn tidligere. Også Jaguar har kjørt kampanjer med TV-reklame og prisavslag.

Elbilmarkedet i endring

Tesla stjal 2019 med Model 3. Hyggelig pris, firehjulstrekk, mye krefter og stor nok plass sendte det amerikanske bilmerket opp på førsteplass på salgsstatistikken i oktober. Det var også grunnen til at den vant vår kåring Årets Bil 2020.

Samtidig har interessen for de andre elbilene på markedet dalt. Ventelistene for flere er tømt. Både Volkswagen, Hyundai, Renault, Opel og Jaguar kan levere biler nærmest på dagen. Alle har satt ned prisene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer