Dårlige vinterdekk

Halvparten fikk kjøreforbud:
- Dette er et ordentlig skrekkeksempel

Om lag halvparten av de tunge kjøretøyene fikk bruksforbud på en utekontroll i Troms sist søndag. Ett av kjøretøyene skilte seg særlig ut.

FIKK KJØREFORBUD: Vogntoget med disse dekkene fikk ikke kjøre videre etter kontroll sist søndag, før det festet kjettinger på hjulene. Foto: Statens vegvesen/Twitter
FIKK KJØREFORBUD: Vogntoget med disse dekkene fikk ikke kjøre videre etter kontroll sist søndag, før det festet kjettinger på hjulene. Foto: Statens vegvesen/Twitter Vis mer
Publisert

Søndag kveld var en dårlig dag for flere tunge kjøretøy i Nord-Norge. Hele ti av 21 i tungtransportkontrollen på E6 i Skibotn, i Troms, ble nemlig ilagt bruksforbud, på grunn av dårlig dekkutrustning.

Ifølge Twitter-meldingen fra Vegvesenet i Nord-Norge var mange av dekkene ikke egnet for kjøring uten bruk av kjetting. To førere av vogntogene valgte dessuten å bli stående, framfor å legge på kjetting.

Et skrekkeksempel

Men noen av eksemplene var altså verre enn andre, som man kan se på bildet øverst i saken. Dekkene på lastebilen framstår som helt ubrukelige på glatt føre - uten noe som ligner på mønster. Lastebilen måtte sko seg med kjettinger, før den fikk kjøre videre.

- Dette er et ordentlig skrekkeksempel, sier Helle Torill Sandvik til Dinside.

Hun er leder for utekontrollen i Statens vegvesen, region nord.

- Generelt er folk flest flinke med å ha utstyret i orden. Min erfaring er at det er få som ikke skor kjøretøyene korrekt. Det er fordi konsekvensene kan være så store, slik at de fleste gjør forebyggende tiltak, forklarer Sandvik.

Halvparten fikk forbud

Kontrollederen mener imidlertid at ti av 21 tunge biler - nærmere 50 prosent - med bruksforbud er mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer