Trafikkregler

Halvparten gjør feil her

Kan du reglene?

DELTE MENINGER: Det er mange som tar feil her. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DELTE MENINGER: Det er mange som tar feil her. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Søndag 31. juli var siste feriedag for mange, og på veitrafikksentralene ble det ventet mye kø.

I tillegg til at mange ferdes langs veiene, er sommerhalvåret også tiden for veiarbeid, noe som ofte fører til innsnevring og enda mer kø.

Delte meninger

Kommer man opp i en slik situasjon, er det delte meninger om hvordan man skal opptre, skal vi tro en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Naf.

Der svarer mer enn halvparten av bilistene at de legger seg i det feltet med lengst kø. Noen få av disse legger seg i tillegg på midtlinjen for å hindre at andre skal kjøre fram i feltet med færrest biler.

- Begge deler er mot anbefalingene. Å legge seg på midtlinja er i tillegg ulovlig, sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i Naf i en pressemelding og fortsetter:

- Rådet er at du skal kjøre så langt frem du kan, slik at man kjører inn i ett felt så nærme innsnevringen som mulig. Dette tjener alle på. Bedre flyt i trafikken gjør at alle kommer raskere og tryggere fram.

Kan misforstås

- Bruken av sort pil og rød pil forteller om hvem som har forkjørsrett og hvem som har vikeplikt når et kjørefelt slutter. Mange forstår dette som at man raskest mulig må komme seg inn i det feltet som har forkjørsrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.