Corona påvirker ferien

Halvparten har endret ferieplanene

48 prosent av alle nordmenn endrer sommerferien på grunn av corona-pandemien.

AVLYST: Mange har nordmenn har nå endret feriemål, ettersom corona-pandemien har gitt reiseforbud og dårligere økonomi. Dermed blir nok Eiffeltårnet med sine 324 meter byttet ut med norske veier, for mange. 
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
AVLYST: Mange har nordmenn har nå endret feriemål, ettersom corona-pandemien har gitt reiseforbud og dårligere økonomi. Dermed blir nok Eiffeltårnet med sine 324 meter byttet ut med norske veier, for mange. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mer enn én av tre nordmenn har endret sommerferieplanene på grunn av reiseforbudet som har kommet med covid-19-pandemien. Ytterligere tolv prosent har endret planene grunnet dårligere økonomi.

Videre er det 25 prosent som ennå ikke vet om corona-pandemien kommer til å påvirke ferieplanene. Dermed er det bare knappe én av fire nordmenn som sier unntakstilstanden foreløpig ikke har fått dem til å endre planene for årets sommerferie.

Dette viser en ladsrepresentativ undersøkelse.

Tabellforklaring: På grunn av avrunding avviker summen av svarene under «ja» med ett prosentpoeng.

Folksomme veier i Norge

Mange vil nok prioritere å reise innenlands og kortreist, framfor utenlands. Kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF, mener tallene sier mye om hvordan usikkerheten vi nå lever i raskt påvirker planene folk legger framover.

Når en så høy andel svarer at de har endret planer på grunn av reiserestriksjoner, er det sannsynlig at mange flere nå ser for seg å feriere hjemme i Norge, mener hun.

- For de som skal feriere i Norge er det bil som gjelder. Nesten seks av ti (58 prosent) sier de vil foretrekke å reise med bil når de ferierer i Norge. Legger vi til bobil og MC er vi oppe i syv av ti. Så det kan bli folksomt på veiene våre i sommer, særlig hvis de strengeste tiltakene som hytteforbudet og at maks fem personer kan være sammen i grupper utendørs er opphevet innen den tid, sier Ryste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer