Redd for å rygge

Halvparten parkerer feil vei

Nesten halvparten av oss forsøker å kjøre inn i en parkeringsluke i stedet for å rygge inn. Resultatet: 56 000 parkerte biler påkjørte i fjor.

1,1 MILLIARDER: I fjor betalte forsikringsselskapene ut 1,1 milliarder kroner for typiske parkeringsskader. Foto: Colourbox
1,1 MILLIARDER: I fjor betalte forsikringsselskapene ut 1,1 milliarder kroner for typiske parkeringsskader. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

Vi er dårlige til å parkere. Det er bare å slå fast når vi ser på skadetallene fra forsikringsselskapene.

I fjor fikk de nemlig inn 55 758 meldinger om skader som var påført parkerte biler. Tar vi med 39 953 ryggeskader, blir bildet enda et hakk verre. Totalt måtte forsikringsselskapene betale ut 1,1 milliarder kroner for slike skader i 2020.

Rygg inn!

«Rygg inn på parkeringsplassen. Da er bilen enklere å manøvrere og du har full oversikt når du skal kjøre ut igjen», er rådet fra ekspertene – både kjørelærere og forsikringsselskapene.

Men akkurat det er det bare litt over halvparten av oss som gjør, ifølge en undersøkelse som Codan forsikring gjorde blant norske bileiere.

59 prosent av mennene svarte at de ofte rygger inn på parkeringsplassen, mens 52 prosent av kvinnene svarte at de gjør det samme. Blant eldre sjåfører svarte bare 47 prosent at de rygger inn.

Bilen styrer lettere

Mange tror det letteste er å kjøre inn i parkeringsplassen med fronten på bilen først. Sannheten er at bilen er enklere å manøvrere inn på en trang plass når du rygger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.