Han bestemmer AMG-looken

Få, men viktige forandringer.

SINTERE: Sjefsdesigner Volker Hellwig viser frem godsakene, her er lavere front og større luftinntak som gjør at bilene ser sintere ut. Foto: CHRISTOFFER NØKLEBY/BERTEL O. STEEN
SINTERE: Sjefsdesigner Volker Hellwig viser frem godsakene, her er lavere front og større luftinntak som gjør at bilene ser sintere ut. Foto: CHRISTOFFER NØKLEBY/BERTEL O. STEEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-AMG skal vise muskler og sjefsdesigneren Volker Hellwig hos AMG har hovedansvaret for å kle opp bodybuilderen i en kledelig blanding av rampete, men allikevel sofistikert skreddersøm. Det er ingen lett jobb.

Les testen av Mercedes-AMG C63 AMG.

Mange hensyn

Med unntak av Mercedes-AMG GT/GT S, er alle basert på en standard Mercedes-modell. Det gir sine utfordringer. Schnell! schnell!-gutta har sine krav for å gjøre bilen rask nok.

Men nylig har Daimler også introdusert en slags AMG light, som vi har prøvekjørt.

Det går ofte på plass til motor, kjølere og lufting til disse, plass til større hjul og ikke minst krav til aerodynamikk for å holde bilene på veien når hastigheten nærmer seg og går forbi 300 kilometer i timen.

Forandrer man for mye blir det dyrt, forandrer man for lite, blir fansen skuffet.

Volker Hellwig forklarer.

Forandringene på C63

- Alt fra nesetipp til frontruta er nytt. V8-motoren krever mer plass, så panseret er en anelse høyere, men stuper brattere i front for å få en lavere grill, sier Volker Hellwig til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer