Håndholdt GPS på norsk

For å slippe gjennom perleporten til teknologiens rike har engelskferdigheter vært en absolutt nødvendighet. Også når det gjelder navigasjonsteknologi. Nå kan imidlertid både Norsk Språkråd og båtfolk med holmestrandsengelsk sprette champagnekorkene -- den håndholdte GPS-mottakeren med norsk språk er her.

Håndholdt GPS på norsk

Ikke mindre enn 295 skjermbilder måtte Christian W. Berg i Nav Tech slite seg igjennom da han oversatte MLR SP 12 X til norsk. For ikke bare skulle den franske GPS-mottakeren ha et norsk brukergrensesnitt, men også en innebygd bruksanvisning på vårt morsmål.

Skrivefeil

Å konvertere programvaren fra engelsk til norsk ble en ikke helt smertefri prosses: Blant annet støtter ikke franskmannen de norske særegenhetene Æ, Ø eller Å. Et annet problem er at norske ord ofte er lengre enn sine engelske brødre. Skjermen rommer derfor ikke plass til å skrive det norske ordet helt ut. Derfor hilser SP 12 X deg ikke velkommen, men ”VELKOMEN”.

Fransk utfordrer

SP 12 X er representant for en produsent som stadig tar markedsandeler fra gigantene Magellan og Garmin. Men MLR, som den franske produsenten heter, er ingen lettvekter: De er blant annet en av aktørene som står bak utviklingen av et eget europeisk GPS-system. Om SP 12 X fra MLR klarer å spise kirsebær med de store får du vite neste mandag. Da bringer vi deg en komplett test av den håndholdte mottakeren.

...men først var de ikke!

GPS-mottakere med norsk grensesnitt er imidlertid ikke noe nytt. En av verdens største produsenter av GPS-basert utstyr, amerikanske Trimble, hadde for noen år siden flere modeller med norsk meny og hjelpetekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer