Vinterferie i bil:

Håndsprit-trikset redder ferien

Derfor skal du ikke sette igjen flaska med håndsprit hjemme.

FROST OG TRØBBEL: Ta frem håndspriten og bruk den for å tine opp frosne bildørlåser. Foto: Odd Roar Lange
FROST OG TRØBBEL: Ta frem håndspriten og bruk den for å tine opp frosne bildørlåser. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er den her, vinterferien som mange har lengtet etter, med coronalettelser og muligheter til gode og fine utedager.

Og det ser ut til å bli godt besøk i det norske vinterfjellet.

– De store destinasjonene til fjells melder om gode bookingtall og stor pågang i vinterferieukene, fra inn- og utland. Folk vil ut på ski og kose seg, og i år strømmer også utlendingene tilbake på vinterferie i Norge, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner».

Advarer

Alpinanleggene har fått ekstra snøfall de siste dagene og det øker risikoen for skred, dersom man ferdes utenfor de oppkjørte bakkene.

– Vær forsiktig om du skal ferdes utenfor merkede og preparerte løyper, heisbasert off-piste. Det har kommet store snøfall flere steder, tung snø, skiftende vær og varierende skredfare kan by på utfordringer og skumle situasjoner. Sett deg alltid inn i de lokale skredforholdene og forutsetningene for å ferdes i bratt terreng. Kjør alltid med skredutstyr og lær deg å bruke det. Så er det bare å kose seg og nyte fine skidager, avslutter Camilla Sylling Clausen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer