Håndverk på sitt beste

Noen biler er vakre nok.

Håndverk på sitt beste
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med å se forskjell på gamle og nye Bentley Continental GT? Når Continental GT nå oppgraderes, så blir det som å kline smør på flesk. Den utgående var på mange måter fullendt i sin klasse, og nå legger de bare på lista ytterligere et knepp høyere.

Forrige generasjon Bentley Continental GT

Sterkere og snillere

Den nye Continental GT er basert på forgjengeren, og bilen må anses som en såkalt facelift, på bilspråket. Ansiktsløftingen er bare med på å gjøre bilen mer tidsriktig i forhold til detaljer, utstyr og CO2-utslipp. Under panseret sitter en W12-motor som nå tilfredsstiller de nødvendige Euro 5 kravene. De tolv hullene gir et totalt slagvolum på 6 liter, som igjen blir matet med et twin-turbo system. Når disse lader for fullt har du et effektuttak på 575 hk, og ved riktig turtall topper dreiemomentet seg på 700 Nm. Endringene er med andre ord ikke all verden, men ca. 15 hk mer enn før. Det spesielle med denne maskinen er at den også kan drikke bioethanol, E85. Dette kan, og jeg presiserer kan, redusere utslippet av farlige gasser med 70 % dersom det benyttes E85.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer