Har du ikke byttet?

1. november er datoen for deg som vil kjøre med pigg.

Har du ikke byttet?
Publisert
Sist oppdatert

- Av erfaring vet vi at mange venter til det aller siste med å sette på vinterdekk, enten det er med eller uten pigg. Nå er det er ingen grunn til å vente lenger. Vi skal sørge for at veiene holder foreskrevet standard i vinter og så må bilførerne ta ansvar for trygg kjøring, sier sjefsingeniør i Statens vegvesen, Arild Ragnøy, i en pressemelding.

Fra 1. november er det tillatt med piggdekk også i Sør-Norge, og dermed er den siste unnskyldningen for å vente med bytte brukt opp på søndag.

Her får du de billigste vinterdekkene: Se vår store pristest av de beste dekkene

Det er bilføreren som etter loven har plikt til å vurdere om kjøretøyet er sikret tilstrekkelig veggrep. Ved glatt føre kjører du tryggest med vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende. Videre er det krav om minimum tre millimeter mønsterdybde uansett dekktype. Kjører du med dekk som er for slitte kan det koste deg dyrt.

Bremselengder på 75 meter

Fartsmålinger utført av Statens vegvesen viser at bilførere på vinteren generelt holder samme fart som på sommerføre og gjør lite tilpasninger. De færreste tar altså hensyn til at bremselengdene øker på glatt føre, selv om de benytter forskriftsmessige dekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer