Har du leiebil i forsikringen?

Har du en vanlig kaskoforsikring, er det ikke sikkert du får leiebil om noe skjer.

Får du en skade på bilen og trenger leiebil? Sjekk kaskoforsikringen din, før det skjer. Foto: ALL OVER PRESS
Får du en skade på bilen og trenger leiebil? Sjekk kaskoforsikringen din, før det skjer. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er uhellet ute og bilen må på verksted, vil det for de fleste være behov for leiebil. Men det er slett ikke alle bilforsikringer som inkluderer leiebil i sine vilkår, selv med en tradisjonell kaskoforsikring.

>> Ikke gå i fella til disse bilistene

Tre av fem inkluderer kasko

De fleste forsikringsselskapene tilbyr en pluss eller best-forsikring, i tillegg til den tradisjonelle kaskoforsikringen. I enkelte tilfeller må du velge en slik forsikring om du ønsker å kunne bruke leiebil etter en forsikringsskade på bilen.

En nærmere kikk på vilkårene til fem store selskaper - Codan, DNB, Gjensidige, If og Tryg -, viser at bare to av fem gir deg leiebil etter en skade hvis du er vanlig kasko-kunde.

Velger du en tradisjonell kaskoforsikring hos DNB eller Tryg har du i utgangspunktet ikke tilgang på leiebil. Du må da velge selskapenes superkasko. Hos DNB kan du eventuelt betale ekstra for å få leiebil inkludert i den tradisjonelle kaskoforsikringen. Dette har 31 prosent av de med kaskoforsikring valgt å gjøre, ifølge DNB.

I kaskoforsikringen til de tre andre selskapene, Codan, Gjensidige og If, får du leiebil inkludert i kaskoforsikringen, men i en kortere periode enn om du velger en superdekning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer