Range Rover 50 år

Har du råd til denne fargen?

Spesialutgaven Range Rover Fifty hedrer historien.

FEMTI ÅR: Tuscan Blue er kanskje fargen folk flest husker best fra da bilen var ny og er sammen med to andre hentet frem igjen. Foto: Land Rover
FEMTI ÅR: Tuscan Blue er kanskje fargen folk flest husker best fra da bilen var ny og er sammen med to andre hentet frem igjen. Foto: Land Rover Vis mer
Publisert

Det er 50 år siden den etter hvert legendariske Range Rover ble lansert. Selv om det allerede fantes terrengbiler med en viss grad av luksus i USA allerede, er det Range Rover som har fått æren av å skape bilklassen luksus terrengbil.

For Range Rover har alltid vært kompromissløse når det gjelder terrengegenskaper, og alle bilene som produseres må gjennom deres beinharde testløype som fortsatt finnes i bakgården på fabrikken.

De gamle bilene er i dag svært ettertraktet og selges for mye penger. Særlig de skjeldne korte todørsversjonene vi ser avbildet her. Land Rover støvsuger faktisk markedet selv for bra eksemplarer med matching number og restaurerer dem til bedre enn nystand (heldigvis) i sin Classic-fabrikk.

Range Rover fifty

For å feire 50-åringen, som ble lansert i 1970, skal det bygges en versjon som får navnet Range Rover Fifty i nettopp 1.970 eksemplarer. Range Rover Fifty bygges på toppmodellen Autobiography, men den skiller seg innvendig ved at flere av plastpanelene har fått en finish i en ny sort farge de har døpt Auric Atlas.

Selvsagt har man gått for samme triks som alle andre med spesialmodeller, en egen logo som du finner på nakkestøtter, dashbord, innsteg og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.