Range Rover 50 år

Har du råd til denne fargen?

Spesialutgaven Range Rover Fifty hedrer historien.

FEMTI ÅR: Tuscan Blue er kanskje fargen folk flest husker best fra da bilen var ny og er sammen med to andre hentet frem igjen. Foto: Land Rover
FEMTI ÅR: Tuscan Blue er kanskje fargen folk flest husker best fra da bilen var ny og er sammen med to andre hentet frem igjen. Foto: Land Rover Vis mer
Publisert

Det er 50 år siden den etter hvert legendariske Range Rover ble lansert. Selv om det allerede fantes terrengbiler med en viss grad av luksus i USA allerede, er det Range Rover som har fått æren av å skape bilklassen luksus terrengbil.

For Range Rover har alltid vært kompromissløse når det gjelder terrengegenskaper, og alle bilene som produseres må gjennom deres beinharde testløype som fortsatt finnes i bakgården på fabrikken.

LUKSUS: Kun to ting er til felles med disse bilene, terrengegenskaper og farge. Foto: Land Rover
LUKSUS: Kun to ting er til felles med disse bilene, terrengegenskaper og farge. Foto: Land Rover Vis mer

De gamle bilene er i dag svært ettertraktet og selges for mye penger. Særlig de skjeldne korte todørsversjonene vi ser avbildet her. Land Rover støvsuger faktisk markedet selv for bra eksemplarer med matching number og restaurerer dem til bedre enn nystand (heldigvis) i sin Classic-fabrikk.

Range Rover fifty

For å feire 50-åringen, som ble lansert i 1970, skal det bygges en versjon som får navnet Range Rover Fifty i nettopp 1.970 eksemplarer. Range Rover Fifty bygges på toppmodellen Autobiography, men den skiller seg innvendig ved at flere av plastpanelene har fått en finish i en ny sort farge de har døpt Auric Atlas.

Selvsagt har man gått for samme triks som alle andre med spesialmodeller, en egen logo som du finner på nakkestøtter, dashbord, innsteg og så videre.

Det mest iøynefallende er fargealternativene. De har nemlig trukket frem to farger fra lanseringsåret, Tuscan Blue, Bahama Gold og Davos White. For de som feiger ut, kan den også velges i Grå, rød, sølv og sort.

Selv om bilen hadde sølvlakkerte stålfelger, har man gått for to spesialdesignede valg av 22-tommers aluminiumsfelger på jubileumsmodellen.

Range Rover Firfty kan bestilles i både kort og lang utgave, og heldigvis for oss nordmenn kan den bestilles i den ladbare P400-utgaven.

Det betyr ikke at den blir billig. I Autobiography-utgaven er startprisen på kort utgave 1.712.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer