Bransjen og Finansdepartementet er skeptiske

Har ingen tro på nullutslipp i 2025

Verken bransjen, folket eller Finansdepartementet tror på politikernes uttalte elbil-mål.

HAR INGEN TRO PÅ NULLUTSLIPP: Finansdepartementet peker på et mål om 75 prosent elbiler innen 2030, mens merkebilforhandlerne og folket er meget skeptiske til 2025-målet til politikerne. Dette til tross for at populære elbiler som Tesla har satt rekorder i Norge. Foto: Øystein B. Fossum
HAR INGEN TRO PÅ NULLUTSLIPP: Finansdepartementet peker på et mål om 75 prosent elbiler innen 2030, mens merkebilforhandlerne og folket er meget skeptiske til 2025-målet til politikerne. Dette til tross for at populære elbiler som Tesla har satt rekorder i Norge. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten tre av fire (72,5 %) av alle de norske merkeforhandlerne har ikke tro på Stortingets vedtatte mål om kun å selge nullutslippsbiler innen 2025. Det viser en undersøkelse av bransjenettstedet Bilnytt (abonnement) har foretatt blant forhandlernes daglige ledere.

Hele 49,9 prosent av merkeforhandlerne mener at det er usannsynlig at Norge skal nå det uttalte målet, mens ytterligere 22,6 prosent tror det er svært usannsynlig.

Dette sier bransjen, til tross for at elbilsalget når stadig nye høyder. I mars ble det registrert rekordmange elektriske biler i Norge (58 % av markedet) - dog hovedgrunnen var storslipp av forhåndssolgte Tesla Model 3. Tesla er dessuten ikke del av undersøkelsen, da de selger direkte fra produsent.

Nasjonal Transportplan

Det er i den gjeldende Nasjonale Transportplan (2018-2029) at regjeringen la «... til grunn at nye personbiler og lette varebiler skal være nullutslippskjøretøy i 2025». Det er dette uttalte målet bransjen har lite tro på. Faktisk er det bare 4 prosent av de daglige lederne hos merkeforhandlerne som mener det er svært sannsynlig, mens 19 prosent mener det er sannsynlig at målet blir nådd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer